Το εντατικό τμήμα των Αγγλικών της Ε΄τάξης του Δημοτικού Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα
“Roots and Shoots” του Ινστιτούτου της διάσημης Jane Goodall

(πατήστε εδώ για πληροφορίες για το Roots and Shoots)

Στo πλαίσιo του προγράμματος αυτού αναλάβαμε να οργανώσουμε μία δράση που συμβάλλει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος της γειτονιάς μας.

Ασχοληθήκαμε με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας από την καύση ξύλων στα τζάκια, που είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Μαρούσι.

Η εργασία μας περιλαμβάνει μία power point παρουσίαση, που θα προβληθεί σε μαθητές της περιοχής μας και την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων που θα διανεμηθούν σε πολυσύχναστα σημεία της γειτονιάς μας.

Επιπλέον κατασκευάσαμε μία σχετική αφίσα που αναρτήθηκε στην αίθουσα των American Community Schools, τα οποία επισκεφθήκαμε στις 16/12/2016.

Εκεί γνωρίσαμε την ίδια την κ. Jane Goodall προσωπικά, της παρουσιάσαμε την εργασία μας και παρακολουθήσαμε την ομιλία της (προσεχώς θ’ αναρτήσουμε φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή )

Η εργασία μας βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία της στο: http://rootsandshoots.org/project/stop-wood-smog-fireplaces-our-city

Μέλη Ομάδας :
Πετσιά Ζωή, Μαντζούρη Θεανώ, Κωστόγιαννης Νίκος, Σμπιλίρης Μανώλης, Κωτσιόπουλος Παναγιώτης, Συρούνης Απόστολος, Καρδίζης Γιώργος.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Κουτσουμπού Παναγιώτα

 Η παρουσίασή μας

Στις 15/2/2107 παρουσιάσαμε την εργασία μας σχετικά με την «Αιθαλομίχλη στο Μαρούσι» στους μαθητές της 1ης και 2ας  τάξης του Γυμνασίου Αμαρουσίου της Ελληνικής Παιδείας. Στην παρουσίαση αυτή συμμετείχε και η κ. Ε. Δουβίτσα, ως εκπρόσωπος του Jane Goodall Institute στην Ελλάδα και ομιλήτρια.