Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων έφτασαν και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώνουμε στο σχολείο μας τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Όμως, εμείς οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα πλαίσια αυτής της δράσης, είχαμε μια όμορφη ιδέα! Όπως ο Άγιος Βασίλης αφήνει τα δώρα των παιδιών κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς να αφήσουμε κάτω από το δέντρο της τάξης μας τα δώρα μας για κάποια άλλα παιδιά που ζουν μέσα σε ιδρύματα και μεγαλώνουν χωρίς την οικογενειακή ζεστασιά…

Οπότε, ο καθένας από εμάς έφερνε με πολλή χαρά όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσε, τα οποία τοποθετούσε μόνος του κάτω από το δέντρο μας, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες να μαζευτούν πάρα πολλά! Έπειτα, εμείς οι ίδιοι τα χωρίσαμε ανά είδος, τα συσκευάσαμε και τα φορτώσαμε σε ένα αυτοκίνητο που θα τα μετέφερε σε ένα ίδρυμα με ορφανά παιδιά.

Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Βιώσαμε ακόμη μια φορά αυτό που μαθαίνουμε στο Σχολείο μας: “όταν δίνεις με την καρδιά σου, παίρνεις πολύ περισσότερα”!

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!