Το μάθημα της  Ιστορίας συχνά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας της τρίτης τάξης.

Αυτή τη φορά, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας τον περίφημο αρχαίο Κυκλαδικό πολιτισμό, το ενδιαφέρον των παιδιών “τράβηξαν” εκείνα τα όμορφα αγαλματάκια που οι Κυκλαδίτες τεχνίτες λάξευαν με τόση δεξιοτεχνία στα εργαστήριά τους.  Θελήσαμε λοιπόν κι εμείς να προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας μοναδικά αγαλματάκια, παρόμοια με εκείνα τα ξακουστά στον κόσμο, κυκλαδικά ειδώλια.

Η διαδικασία απαιτούσε μεγάλη υπομονή από τους μαθητές και τις μαθήτριες μέχρι να μαλακώσουν το υλικό που αρχικά ήταν πολύ σκληρό. Έπειτα ακολούθησαν αρκετές προσπάθειες, προκειμένου να δώσουν στο άγαλμα τη σωστή γεωμετρία του προσώπου και να πετύχουν τη λεπτομέρεια στη μύτη . Αντίγραφα ειδωλίων ήταν αρωγοί της όλης διαδικασίας, ενώ η συνεργασία αποτέλεσε απαραίτητο εργαλείο για να πετύχουμε το στόχο μας.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και αντάξιο της όλης προσπάθειας! Οι μικροί “τεχνίτες” της τρίτης ενθουσιάστηκαν αντικρίζοντας τα αγαλματάκια τους και έτσι τώρα όλοι μπορούν να θαυμάζουν ένα δικό τους κομψότατο ειδώλιο, κρεμασμένο στο δωμάτιό τους!