Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος «Τα παιχνίδια άλλοτε και σήμερα» επισκεφτήκαμε το πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας την Τρίτη 12 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα «Αρχαία και Παραδοσιακά Παιχνίδια».

Όταν φτάσαμε εκεί, μας υποδέχτηκαν σε έναν φυσικό χώρο και χωριστήκαμε σε ομάδες για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα. Ζωντανέψανε μπροστά μας αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια και είχαμε μεγάλη χαρά γιατί παίξαμε αυτά που μας περιγράφανε ο παππούς και η γιαγιά: σβούρα, διελκυστίνδα, σκυταλοδρομίες με τσουβάλια, βόλους, κολοκύθα και κουτσό ήταν μερικά από αυτά που μας έκαναν να διασκεδάσουμε πολύ! Μας άρεσαν τόσο που θα θέλαμε να τα παίξουμε καθημερινά.

Ύστερα μας περίμενε μια ξεχωριστή έκπληξη! Πήγαμε στη λιμνούλα, ανεβήκαμε στο γεφυράκι και ταΐσαμε τις πάπιες. Στη συνέχεια, κάναμε βόλτα στο Πάρκο με το τρενάκι! Ήταν εξαιρετική αυτή η βόλτα!

Πριν φύγουμε, είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε τη φάρμα του πάρκου. Γνωρίσαμε τη μικρή γαϊδουρίτσα Μαγδάλω, μερικές κατσικούλες και προβατάκια.

Μια φανταστική εκδρομή μόλις είχε τελειώσει…!  Μακάρι να ξαναπάμε!