Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης άνοιξε τις πόρτες του και καλωσόρισε θερμά τους μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη μόνιμη συλλογή κυκλαδικών αρχαιοτήτων.

Η εμψυχώτρια του προγράμματος, μέσα από μια φανταστική διήγηση, «ταξίδεψε» τη φαντασία των μικρών επισκεπτών στα νησιά των Κυκλάδων περίπου 5.000 χρόνια πριν, τότε που οι τεχνίτες λάξευαν με τέχνη το λευκό μάρμαρο και απέδιδαν σε αυτό διάφορες μορφές, με εξέχουσες αυτές των γυναικείων θεοτήτων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα παιχνίδι παρατήρησης και ανακάλυψης, με τη μορφή έντυπου υλικού που δόθηκε για συμπλήρωση προς τους μαθητές. Τα έκπληκτα μάτια θαύμασαν από κοντά τα εκθέματα που μέχρι πριν βλέπανε μόνο ως εικόνες στο βιβλίο της Ιστορίας όπως: τα υπέροχα τηγανόσχημα αγγεία, τα όπλα και τα εργαλεία από οψιανό και χαλκό, τα βιολόσχημα, τα κοσμήματα, τα μαρμάρινα ειδώλια και φυσικά το πάντα αγαπημένο ειδώλιο των μαθητών της Γ΄, τον «Γλεντζέ».

Περάσαμε όλοι πολύ όμορφα, ενώ οι εντυπώσεις και οι παρατηρήσεις συνεχίστηκαν και μέσα στο σχολικό μας…Ίσως και αργότερα, καθώς απολαμβάναμε ένα δροσερό παγωτό!