Οι μικροί ερευνητές – μαθητές της Γ’ τάξεως του Δημοτικού επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου. Στόχος τους … ένα μοναδικό ταξίδι στον πολύχρυσο μυκηναϊκό πολιτισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θαύμασαν εκθέματα από τη συλλογή Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και πιο συγκεκριμένα τα ευρήματα που σχετίζονται με τον μυκηναϊκό πολιτισμό. Ήρθαν σε επαφή με τους θησαυρούς των βασιλικών τάφων των Μυκηνών, με διαδήματα, τοιχογραφίες, όπλα, σφραγίδες, κοσμήματα, προσωπίδες, επιγραφές, αγγεία και εργαλεία.

Μέσα από  ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές ανακάλυψαν τους θησαυρούς που βρίσκονταν μέσα στις προθήκες, έμαθαν τις ονομασίες και την προέλευση τους. Εμπνεύστηκαν από τα μυκηναϊκά αγγεία και τις σφραγίδες και αποτύπωσαν τα σχέδια που τους εντυπωσίασαν σε χάρτινα αγγεία. Παρατήρησαν τις πλάκες με τη Γραμμική Β’ και χάραξαν πάνω σε δική τους πλάκα  κάποια από τα σύμβολα που απεικονίζονταν.

Η επίσκεψη στο μουσείο ήταν μια ακόμα ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν, αλλά και να θαυμάσουν οι μαθητές μας την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.