Οι μαθητές της τρίτης τάξεως του δημοτικού μας σχολείου επισκέφτηκαν την ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» στο Κέντρο ΓΑΙΑ  του Μουσείου Γουλανδρή. Η εκδρομή εντάχθηκε  στα πλαίσια του προγράμματος «Αγαπώ και προστατεύω το περιβάλλον» της ευέλικτης ζώνης.

Στόχος της παρούσας επίσκεψης ήταν αφενός η γνώση και η εξοικείωση με το φυσικό φαινόμενο και αφετέρου η ενημέρωση για τον τρόπο προστασίας στην περίπτωση σεισμού.

Οι μαθητές μέσα από τις διαδραστικές εφαρμογές και τις καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας διεύρυναν τους γνωστικούς τους ορίζοντες με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η  διαδραστική εμπειρία των μαθητών στην έκθεση επιτεύχθηκε μέσω από τα εκπαιδευτικά βίντεο, τη μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο, την «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός»

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης μας καταλήξαμε ομόφωνα, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ότι η διάδραση στην έκθεση αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία!