Τα δύο τμήματα της Γ΄ Δημοτικού επισκεφθήκαμε το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη στις 11 και 17 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Το Μουσείο στεγάζεται σ’ ένα πέτρινο αρχοντικό στο Παλαιό Φάληρο.  Αμέτρητα παιχνίδια, από κάθε εποχή και κάθε τόπο της Ελλάδας και του εξωτερικού, μας μάγεψαν και μας ταξίδεψαν, το καθένα με τη δική του ιστορία…

Συνειδητοποιήσαμε τη μακραίωνη ιστορία του παιχνιδιού και γνωρίσαμε από κοντά την πορεία εξέλιξής του από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου  αιώνα. Αναγνωρίσαμε τα υλικά κατασκευής των παιχνιδιών μέσα στην πορεία του χρόνου: πηλός, ύφασμα, πορσελάνη, ξύλο, μέταλλο και άλλα. Εντυπωσιαστήκαμε από τα χειροποίητα παιχνίδια κάθε εποχής! Βρήκαμε παιχνίδια που είναι οι πρόγονοι κάποιων δικών μας παιχνιδιών, όμως είδαμε και πολλά που δε μας θύμιζαν τίποτα από τα σύγχρονα.

Σε όλη τη βόλτα που κάναμε παρέα με τα παιχνίδια μέσα στους χώρους του μουσείου, το ενδιαφέρον μας έμεινε ολοζώντανο, διότι εκτός όλων των άλλων σε κάποιες γωνιές υπήρχαν μικρές εκπλήξεις θεατρικού παιχνιδιού!

Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας, καθώς κοιτούσαμε τα ατέλειωτα παιχνίδια που βρίσκονταν πίσω από τις προθήκες. Φυσικά μία ήταν η κρυφή επιθυμία όλων μας: «Αχ, και να μπορούσαμε να τα βγάλουμε έξω και να παίξουμε μαζί τους»!