Με το σύνθημα «Η καρδιά μας χτυπάει ελληνικά! Ψηλά οι σημαίες! Ψηλά οι καρδιές!», ξεκινήσαμε το δικό μας πατριωτικό project με στόχο να τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο τους Ήρωες του ΄21!!  Τι κι αν είμαστε μακριά από την τάξη μας; Ενώσαμε την αγάπη μας για την πατρίδα και με άκρως καλλιτεχνική και πατριωτική διάθεση, καλλιτεχνήσαμε μετατρέποντας κάθε σπίτι σε ένα πατριωτικό εργαστήρι!!!

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας πατριωτικά τρισδιάστατα πιατάκια με τον φίλο μας τον Τσολιά και την Ελληνοπούλα. Αφού θυμηθήκαμε ότι η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, δημιουργήσαμε την κορνίζα του Ευαγγελισμού. Έπρεπε όμως να διακοσμήσουμε με κάποιο τρόπο και το γραφείο μας, οπότε φτιάξαμε τη δική μας πατριωτική μολυβοθήκη. Επίσης, κατασκευάσαμε και τα δικά μας τσαρούχια. Και… αφού σας έχουμε ξαναπεί ότι ξέρουμε ακόμα και να μαγειρεύουμε, μπήκαμε στην κουζίνα και κάναμε τα πιο νόστιμα τρουφάκια με μπλε και άσπρη τρούφα, στα χρώματα της ελληνικής μας σημαίας. Το project μας κορυφώθηκε με την εθνική γιορτή που πραγματοποιήσαμε, απαγγέλλοντας ποιήματα προς τιμήν των ηρώων μας, τραγουδώντας, χορεύοντας και κάνοντας παρέλαση γι’ αυτούς, με τις καρδιές μας να γεμίζουν περηφάνεια και συγκίνηση.

Αν και μακριά από την αγκαλιά του σχολείου μας, σηκώσαμε ψηλά τις σημαίες, υψώσαμε ψηλά τις καρδιές μας και κάναμε πράξη τα λόγια του Κωστή Παλαμά:

« Αυτό τον λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλον κανένα!
Μεθύστε με τ’ αθάνατο
κρασί του ‘21!»