Στην πρώτη Δημοτικού τιμήσαμε με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο την 28η Οκτωβρίου του 1940. Όλοι μαζί βροντοφωνάξαμε το ένδοξο ΟΧΙ, μιλήσαμε για τον αγώνα των προγόνων μας και θαυμάσαμε το μεγαλείο της ψυχής τους και το γενναίο τους φρόνημα. Διαβάσαμε αληθινά γεγονότα και συγκινηθήκαμε από τα θαύματα της Παναγίας μας στους αγώνες του 1940.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, παρακολουθήσαμε τη γιορτή που είχε ετοιμάσει για εμάς η Ε΄ τάξη, τραγουδήσαμε μαζί με τη χορωδία του σχολείου μας τα πατριωτικά τραγούδια που μάθαμε και τους χαρίσαμε το πιο ζεστό μας χειροκρότημα.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι υπέροχες χειροτεχνίες μας! Με αφορμή τα όσα είπαμε για τη σημαία μας, μάθαμε να τη χρωματίζουμε και φτιάξαμε ένα όμορφο καδράκι για το δωμάτιο μας. Επιπλέον, ζωγραφίσαμε τον αγαπημένο μας στρατιώτη, για να μας θυμίζει όλα όσα είπαμε για τους στρατιώτες μας. Τέλος, πλάσαμε ένα γαλανόλευκο ΟΧΙ για να το έχουμε για πάντα στις αναμνήσεις μας.

Και…. έφτασε η μεγάλη στιγμή! Η ώρα της δικής μας παρέλασης! Αφού κρατήσαμε ψηλά στα χέρια μας τα γαλανόλευκα σημαιάκια, ξεκινήσαμε με καμάρι την παρέλαση στο προαύλιο του σχολείου μας. Ύστερα, οι φωνές μας γέμισαν το χώρο του σχολείου:
«ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…»
φωνάξαμε όλοι μαζί συγκινημένοι.

Αληθινά βιώματα που θα θυμόμαστε για πάντα!