Σήμερα, όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ξεχωριστό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, ο κύριος Γιώργος, πτηνοτρόφος της περιοχής, μας κάλεσε να γίνουμε μικροί πτηνοτρόφοι.

Αρχικά, μας διευκρίνισε, ότι τα πτηνά κατατάσσονται στα ωοτόκα ζώα, δηλαδή στα ζώα που γεννούν αυγά, για να αναπαραχθούν. Τόνισε, ιδιαίτερα, ότι από το αυγό κάθε είδους ωοτόκου ζώου θα προέλθει ζώο ίδιου είδους. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η κότα, για την οποία μας μίλησε εκτενέστερα.

Πολλά είναι τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο η κότα, μας εξήγησε. Γι’ αυτό είναι και μεγάλη χαρά, όταν η κότα γίνει κλώσσα, διότι σε 21 ημέρες , από τα αυγά που κλωσσάει, θα βγουν κοτοπουλάκια ίδια με αυτήν.

Τόσο πολύ μας ενθουσίασε με όλα όσα μας είπε, ώστε όλοι με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρότασή του να γίνουμε κι εμείς πτηνοτρόφοι. Όμως πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό χωρίς να έχουμε κλώσσα; Η απορία μας λύθηκε, όταν μας έδειξε ένα περίεργο πλαστικό κουτί με καλώδια. Ήταν μια κλωσσομηχανή! Αυτή μπορούσε να αντικαταστήσει κατά πάντα την κλώσσα. Με πολύ ενθουσιασμό, πλέον, τοποθετήσαμε σε αυτήν τα αυγά, που ο ίδιος μας έφερε, και με ανυπομονησία αρχίσαμε να μετράμε τις μέρες που θα αντικρίσουμε τα μικρά μας κοτοπουλάκια.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο για την υπέροχη παρουσίασή του και την μοναδική ευκαιρία που μας χάρισε. Ελπίζουμε η επιτυχία μας να είναι μεγάλη και να γίνουμε κυριολεκτικά μικροί πτηνοτρόφοι.