Μια υπέροχη εξόρμηση στη φθινοπωρινή φύση είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι μαθητές της τρίτης τάξης και να απολαύσουν μια όμορφη βόλτα στους άλλοτε βασιλικούς κήπους.
Και τα τρία τμήματα του σχολείου μας επισκέφθηκαν τα βασιλικά κτήματα, με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία του χώρου, αλλά και των κτιρίων που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.
Πρώτη μας στάση ήταν το επιβλητικό εξοχικό ανάκτορο με τους θαυμάσιους εξωτερικούς χώρους και τα σκαλιστά μαρμάρινα λουτρά. Σταθήκαμε στα μαγειρεία, που βρίσκονται δίπλα, και προσπαθήσαμε να φανταστούμε την υπόγεια διάβαση που τα συνδέει με το ανάκτορο. Στη συνέχεια φτάσαμε ως το Υπασπιστήριο και φυσικά επισκεφθήκαμε την οικία Στουρμ που είχε τη δική της συγκινητική ιστορία να μας «διηγηθεί». Έπειτα, ακολουθήσαμε το δρομάκι που οδηγεί στο «χωριό» και στα ιπποστάσια και ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι, ανάμεσα στα δέντρα, φτάσαμε ψηλά στους βασιλικούς τάφους.
Ο όμορφος περίπατός μας συνεχίστηκε με ενθουσιασμό στη λίμνη Μπελέτσι, όπου τα εντυπωσιακά και συνάμα φιλικά πτηνά της λίμνης «υποδέχτηκαν» με χαρά τους μικρούς μαθητές και με ακόμα μεγαλύτερη τις λιχουδιές που είχαν φέρει τα παιδιά για να τα ταΐσουν!