Οι μαθητές της Ε’ τάξης εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ», που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία 1821-2021». Τα παιδιά δημιούργησαν ζωγραφικά έργα αφιερωμένα στη θεματολογία της επετείου, ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον.

Τα έργα τους φιλοτεχνήθηκαν σε καμβά και μπλοκ ακουαρέλας με ποικιλία χρωμάτων: ξυλομπογιές, λαδομπογιές, μαρκαδόρους, κάρβουνο και ακρυλικά χρώματα.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο φορέας γνωστοποίησε ότι οι συμμετοχές ήταν συνολικά 6.056 και διακρίθηκαν μόνο εκατό. Από τους 100 μαθητές, η Ε΄ δημοτικού του σχολείου μας είχε 9 διακριθέντες!

Η διάκρισή τους αποτελεί αφορμή περηφάνειας για όλους μας, αφού τα παιδιά μας συνεχίζουν να διαφυλάττουν επάξια τα ιδανικά που τους κληροδότησαν οι πρόγονοι μας, οι ανδρείοι εκείνοι Έλληνες που έδωσαν τα πάντα για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία!»