Οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τους μαθητές της Α΄ μας παρουσίασαν το ρωσικό παραμύθι Μπάμπουσκα σε διασκευή στη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας.

Μας ταξίδεψαν σε ένα ρωσικό χωριό στα βάθη της Ρωσίας. Εκεί η Μπάμπουσκα, μια ρωσίδα γιαγιά θα φιλοξενήσει τους Τρείς Μάγους στο σπίτι της. Θα χάσει όμως την ευκαιρία να τους ακολουθήσει για να προσκυνήσει και εκείνη τον νεογέννητο Χριστό στη Βηθλεέμ. Οι δουλειές του σπιτιού, οι διάφορες απασχολήσεις θα την κρατήσουν απορροφημένη στο φτωχικό της. Σύντομα όμως θα καταλάβει το λάθος της και θα αρχίσει να αναζητά τον δρόμο που θα την οδηγήσει στο Θείο Βρέφος. Θα Τον βρει στα πρόσωπα των φτωχών και πονεμένων, στα μικρά παιδιά. Στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων θα αναγνωρίσει τον μικρό Χριστό.

Η γιορτή μας πλαισιωμένη με τα τραγούδια της χορωδίας μας, την Άγια Νύχτα να την ακούμε στα Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ελληνικά, τα κάλαντα από τις τάξεις όλου του σχολείου, όλα συγκίνησαν και άφησαν σε μικρούς και μεγάλους βαθιά βιώματα. Ευλογημένα Χριστούγεννα!