10/01/2018

Πρόγραμμα Υποτροφιών για τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμού Καγκουρό

Τα εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία” προκηρύσσουν υποτροφίες για μαθητές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό Καγκουρό, σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο και αν έχουν αυτοί εξεταστεί.

Όροι και Προϋποθέσεις Υποτροφιών

Δικαιούχοι είναι:

Α. Ο πρώτος μαθητής κάθε επιπέδου

Όροι: Αφορά τον πρώτο κάθε επιπέδου από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποτροφιών των εκπαιδευτηρίων “Η Ελληνική Παιδεία” εφόσον η βαθμολογία είναι 85/100 και άνω.

Έπαθλο:

 • Αν ο μαθητής φοιτά στα εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία” κερδίζει τιμητική υποτροφία 10% επί των διδάκτρων του επόμενου διδακτικού έτους.
 • Αν ο μαθητής φοιτά σε άλλο σχολείο της Αττικής κερδίζει υποτροφία 50% επί των διδάκτρων. Η υποτροφία θα ισχύσει μέχρι νʼ αποφοιτήσει ο μαθητής από την αντίστοιχη βαθμίδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), εφʼ όσον διατηρήσει άριστη επίδοση και ήθος.

Β. Μαθητές που θα επιτύχουν εξαιρετική διάκριση

Όροι: Αφορά μαθητές οποιασδήποτε τάξης που φοιτούν σε άλλα σχολεία της Αττικής, και έχουν επιτύχει εξαιρετική διάκριση. Οι υποτροφίες αυτές παρέχονται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στις αντίστοιχες τάξεις των εκπαιδευτηρίων μας κατά σειρά βαθμολογίας στο διαγωνισμό.

Έπαθλο: Υποτροφία 30% επί των διδάκτρων. Η υποτροφία θα ισχύσει μέχρι νʼ αποφοιτήσει ο μαθητής από την αντίστοιχη βαθμίδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), εφʼ όσον διατηρήσει άριστη επίδοση και ήθος.

Σημειώσεις:

 • Οι μαθητές που εξετάζονται στο εξεταστικό κέντρο της Ελληνικής Παιδείας ή που είναι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας, είναι αυτόματα δυνητικοί δικαιούχοι και δε χρειάζεται να συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής υποψηφιότητας για τις υποτροφίες μέσω διαγωνισμού Καγκουρό.
 • Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και στον παράλληλο Διαγωνισμό Υποτροφιών για την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου σχολ. έτους 2018-19, που έχουν προκηρύξει για τις 21/04/2018 τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».
 • Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής πετύχει ή ήδη έχει μεγαλύτερη υποτροφία, τότε ισχύει μόνο η μεγαλύτερη υποτροφία εκ των δύο.
 • Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσότερων υποψηφίων συνεκτιμώνται τα υπόλοιπα στοιχεία με την εξής σειρά:
  • βαθμός καγκουρό του προηγούμενου έτους (2017) εφόσον υπάρχει σε όλους τους ισοβαθμούντες.
  • βαθμός τελευταίου τετραμήνου / τριμήνου.
  • γενικός βαθμός της προηγούμενης τάξης.
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών μέσω του διαγωνισμού καγκουρό: 21/04/2018.
 • Όσοι προκριθούν ως υποψήφιοι δικαιούχοι θα κληθούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει η βαθμολογία στο διαγωνισμό Καγκουρό 2017, ο βαθμός τελευταίου τετραμήνου/τριμήνου καθώς και ο γενικός βαθμός προηγούμενης τάξης. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων θα ακολουθήσει προσωπική συνέντευξη με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους δικαιούχους. 

 

Φόρμα υποβολής υποψηφιότητας για τις υποτροφίες

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα υποτροφιών της Ελληνικής Παιδείας μέσω του διαγωνισμού Καγκουρό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, μόνο αν εξεταστείτε σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

12/01/2018