Εργαστήριο Πληροφορικής

Μετά τη δημοσίευση του νόμου: Ν 4415/2016 και από το Σχολικό έτος 2016-17 
τα Απογευματινά Εργαστήρια Σπουδών βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργίας τους.

Η σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα απαιτεί από τη νέα γενιά την γνώση και την ανάπτυξη του δυναμικού τους, από τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσής τους, μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Η συνεργασία μας με την εξειδικευμένη και με παγκόσμιες διακρίσεις στον χώρο της εκπαίδευσης πληροφορικής, KNOWLEDGE DYNAMICS, έχει ως αποτέλεσμα "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" να είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην Ευρώπη, που καταλαμβάνει διακεκριμένες Θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής της Microsoft, καθώς επίσης συμμετέχει ενεργά, με σημαντικές διακρίσεις, στο πρόγραμμα MICROSOFT ΙΝΝΟVΑΤΙVΕ SCΗΟΟL.

Επιθυμία μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές μας όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να αναπτύξουν τη σχολική γνώση, να την εξελίξουν & εκμεταλλευόμενοι τον καταλυτικό ρόλο των νέων τεχνολογιών, να συμμετάσχουν με επιτυχία στη σύγχρονη παγκόσμια Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική πραγματικότητα.

Στόχος του προγράμματος:

Ι. Η παροχή του υψηλότερου επιπέδου γνώσης στην πληροφορική στους μαθητές-τριές μας

2. Η πιστοποίηση τους με το ισχυρότερο Διεθνές Πτυχίο Πληροφορικής Microsoft Oftice Specialist.

3. Η προσφορά σημαντικών διεθνών προοπτικών & κινήτρων στους μαθητές-τριές μας με τη συμμετοχή και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς Πληροφορικής.

4. Οι δυνατότητες για διεθνείς υποτροφίες σε σημαντικά ξένα Πανεπιστήμια (μέσω της πιστοποίησης Mίcrosoft Οffice Specialίst Master & της συμμετοχής-διάκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής).

plhoroforiki apotelesmata

Υπέυθυνος για το Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής, την προετοιμασία και συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών μας στο διαγωνισμό είναι ο Δ/νων Σύμβουλος της  KNOWLEDGE DYNAMICS  Αλέξιος Γεωργαντίδης, επί δεκαετία υπεύθυνος των Εργαστηρίων Δπουδών Πληροφορικής του Συλλόγου "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" 

Δημοτικό Α' — Γ΄ Knowledge Dynamics Πρόγραμμα Ψηφιακή δημιουργικότητα — Μικροί Επιστήμονες: Οι μικροί μας επιστήμονες εξασκούν τις ικανότητές τους σε όλα τους τα γνωστικά πεδία, ζωγραφική, σχέδιο, μουσική, τέχνες, γλώσσα, μαθηματικά, μέσα σε ένα εκπαιδευτικό παιγνίδι με υπολογιστές. (ένα PC ανά μαθητή). Η βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης και αντίληψης των παιδιών είναι εκπλητική. Η ανάγκη εξερεύνησης και επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και με τους γονείς μέσα σε αυτό το τεχνολογικό παιγνίδι μάθησης, είναι ανεξάντλητη.

Δημοτικό Γ' — ΣΤ' Knowledge Dynamics Proficient Classes: Περιλαμβάνει τη διδασκαλία Word, Excel, PowerPoint, Internet - Outlook σε Proficient Level (Α' επίπεδο). Οι μαθητές-τριες αποκτούν δυνατότητα πιστοποίησης στο τέλος κάθε ενότητας με τα αντίστοιχα πτυχία Microsoft Office Specialist Proficient.

Γυμνάσιο Α' — Γ' Knowledge Dynamics Expert Classes — Β' Επίπεδο: Περιλαμβάνει τη διδασκαλία Word 2007-2010 Expert, Excel 2007-2010 Expert, Access 2007-2010 Expert Level. Οι μαθητές-τριες αποκτούν δυνατότητα πιστοποίησης στο τέλος κάθε ενότητας μετα αντίστοιχα πτυχία Microsoft Office Specialίst Expert.


Α' Γυμνασίου - Λύκειο Όσα παιδιά ξεχωρίζουν, τόσο από το Γυμνάσιο όσο και από τις πρώτες τάξεις του Λυκείου έχουν τη δυνατότητα επιπρόσθετα να παρακολουθήσουν τα KNOWLEDGE DYNAMICS MASTER CLASSES Περιλαμβάνουν τη διδασκαλία των Word, Excel, PowerPoint, Access, σε Master Level, με ειδική προετοιμασία για τα αντίστοιχα πτυχία (Microsoft Office Specialist 2007 & 2010 Master Level) και τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό καθώς και την εξειδικευμένη γνώση στις προηγμένες εφαρμογές Mίcrosoft Project 2010 & Microsoft Sharepoint 2010.

Σημαντικές εκπαιδευτικές καινοτομίες.

Πρωτοπόροι και σε αυτόν το τομέα από το 2000 λειτουργεί η ηλεκτρονική μας εκπαιδευτική πύλη — Ηλεκτρονικό σχολείο, ένα καινοτόμο έργο της Knowledge Dynamίcs για όλους τους μαθητές-τριες των εργαστηρίων πληροφορικής. Εκεί τα παιδιά μας αναζητούν το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος και στο σπίτι, επιπλέον ενισχυτικό-διδακτικό υλικό, παραδίδουν τις εργασίες τους ώστε να ελεγχθούν νωρίτερα από τους καθηγητές τους, και επικοινωνούν και κατά τη διάρκεια της απουσίας τους για τυχόν απορίες. Οι γονείς μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της προόδου του παιδιού τους κάθε στιγμή της ημέρας μέσω του διαδικτύου. Δείτε την ηλεκτρονική μας τάξη στο www.kdn.gr/knowledge/eclass

  • Πρωτοπόρος συνεργασία με την Ακαδημία Πληροφορικής της Microsoft 2011 — Microsoft 1Τ Academy: www.kdn.gr/knowledge/msitacademy  

Από το 2011 το πρόγραμμά μας αποκτά την αναγνώριση και συνεργασία της μεγαλύτερης Ακαδημίας Τεχνολογίας στον κόσμο: Microsoft IΤ Academy. Όλοι μας οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους πάνω από 380 τίτλους - ηλεκτρονικά μαθήματα (e-learnίng) στην τεχνολογική — Θετική κατεύθυνση (από απλές Θεματικές μέχρι Επαγγελματικούς Τίτλους της Μίcrοsοft), με άριστο πιστοποιημένο διεθνώς υλικό εκπαίδευσης από την ίδια τη Mίcrosoft για τις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης. Το σχολείο α πρωτοπορεί και σε αυτόν το τομέα καθώς αποτελούμε το ΠΡΩΤΟ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Σεπ 2011) που σε συνεργασία με την KNOWLEDGE DYNAMICS και τον κ .Γεωργαντίδη Αλέξιο (Δ/ντή Εκπαίδευσης & Πιστοποίησης με νέες Τεχνολογίες) αποκτά τον τίτλο ΜICROSOFT ΙΤ ΑCΑDΕΜΥ.

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε οι μαθητές μας που ξεκινούν την σπουδή τους στην Δ' Δημοτικού να έχουν ολοκληρώσει τα βασικά επίπεδα πιστοποιήσεων στην πληροφορική μέχρι και την Γ' Γυμνασίου.
  • Τα μαθήματα γίνονται στα Εργαστήρια Πληροφορικής των σχολείων μας, μία φορά την εβδομάδα, 2:15-4:15 μ.μ. σε ημέρες που καθορίζονται ανάλογα με την σχολική μονάδα, τις διαθέσιμες θέσεις και τη σειρά εγγραφής των μαθητών. (Μαρούσι: ΔΕ ή ΤΕ ή ΠΕ, Ηράκλειο: ΤΡ ή ΤΕ ή ΠΑ). Όσοι μετακινούνται με σχολικό μπορούν να εξυπηρετηθούν και στην επιστροφή).