Εργαστήρια Σπουδών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μετά τη δημοσίευση του νόμου: Ν 4415/2016 και από το Σχολικό έτος 2016-17
τα Απογευματινά Εργαστήρια Σπουδών βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργίας τους.

s eksw-1

 

 

Τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ αποτελούν μία ακόμη διάσταση της εκπαιδευτικής προσφοράς της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ".

Στόχος, πέρα από την πολύπλευρη δημιουργική απασχόληση των μαθητών μας και την καλλιέργεια των ιδιαιτέρων χαρισμάτων τους, είναι και η απόκτηση διπλωμάτων ανωτάτου επιπέδου στις ξένες γλώσσες και την πληροφορική, απαραίτητα εφόδια ζωής.

Από το 1998, οι εντυπωσιακές επιτυχίες μαθητών μας στην απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών, που αγγίζει το 100% και οι εξαιρετικές διακρίσεις στα Πανελλήνια και Παγκόσμια πρωταθλήματα Πληροφορικής (1η θέση στην Ελλάδα για 6η χρονιά — 2η & 3η θεση στην Ευρώπη — 6η & 8η θέση στον κόσμο το έτος 2011), επιβεβαιώνουν την ουσιαστική μας προσπάθεια.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Από 15 Σεπτεμβρίου έως τέλη Μαίου για κάθε διδακτικό έτος.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές διενεργούνται κατά την περίοδο των κανονικών εγγραφών των Δημοτικών και Γυμνασίων (Ιούνιος). Συμπληρωματικές εγγραφές στα μαθήματα των Εργαστηρίων Σπουδών γίνονται και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου (δεν συνιστάται, διότι δυσκολεύει πολύ τη συγκρότηση τμημάτων και τη ρύθμιση των δρομολογίων των απογευματινών σχολικών λεωφορείων).

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Γίνεται έκπτωση 30% επί των διδάκτρων της δεύτερης ξένης γλώσσας και 30% επί των διδάκτρων της πρώτης ξένης γλώσσας για το 2ο, 3ο κ.λ.π. παιδί.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Για τα δίδακτρα των Εργαστηρίων Σπουδών χορηγείται βεβαίωση για την εφορία.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η παρακολούθηση των μαθημάτων των Εργαστηρίων Σπουδών (για όσους δηλώσουν συμμετοχή) είναι υποχρεωτική.

ΔΙΑΚOΠΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η διακοπή της φοίτησης, όπως και η εγγραφή, δηλώνεται μόνο εγγράφως (όχι τηλεφωνικά) από το γονέα του μαθητή, συμπληρώνοντας ειδικό έντυπο, που Θα ζητηθεί από τη γραμματεία του σχολείου φοίτησης. Εγγραφές ή διακοπές φοίτησης, που δηλώνονταιτηλεφωνικώς σε άλλες υπηρεσίες του σχολείου, δεν αναγνωρίζονται. 
ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Όταν ο μαθητής απουσιάζει όλη την ημέρα από το σχολείο, το Εργαστήριο ενημερώνεται από τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο μαθητής. Όταν ο μαθητής είναι παρών στο πρωινό πρόγραμμα, αλλά απουσιάζει από το Εργαστήριο Σπουδών, ο μαθητής οφείλει να παραδώσει στη Γραμματεία του σχολείου φοίτησης, την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα, ως τις 14.00 μ.μ., γραπτή δήλωση πρόθεσης απουσίας, υπογεγραμμένη από τον γονέα ή κηδεμόνα του. Σε έκτακτες περιπτώσεις απουσίας, ο γονέας ή ο κηδεμόνας οφείλει να ειδοποιήσει το Εργαστήριο Σπουδών ως τις 14.00 μ.μ. Τότε Θα δίνεται σημείωμα στο μαθητή, που Θα του επιτρέπει να επιβιβαστεί στο μεσημεριανό δρομολόγιο του σχολικού, εφόσον το έχει επιλέξει. Όταν ο μαθητής είναι παρών στο πρωινό πρόγραμμα και απουσιάζει από το Εργαστήριο Σπουδών, χωρίς να έχει ειδοποιήσει, το Εργαστήριο Σπουδών επικοινωνεί το συντομότερο δυνατόν με τους γονείς ή με τον κηδεμόνα του μαθητή.

ΣΙΤΙΣΗ

Των μαθημάτων προηγείται κοινό γεύμα, σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα - τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη. Το φαγητό (μαγειρευμένο ή μη) προέρχεται πάντοτε από το σπίτι, ή αγοράζεται από το υπάρχον κυλικείο και ζεσταίνεται σε συμβατικό φούρνο. Στην τραπεζαρία γευματίζουν κυρίως οι μαθητές της Μελέτης και όσοι μαθητές το επιθυμούν, από τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες.

Υποκατηγορίες

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις (14)

Μετά τη δημοσίευση του νόμου: Ν 4415/2016 και από το Σχολικό έτος 2016-17 
τα Απογευματινά Εργαστήρια Σπουδών βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργίας τους.

 

Προβολή άρθρων...
Γυμναστική - Στίβος

Γυμναστική - Στίβος (7)

 

Μετά τη δημοσίευση του νόμου: Ν 4415/2016 και από το Σχολικό έτος 2016-17 

τα Απογευματινά Εργαστήρια Σπουδών βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργίας τους.

kati kainoyrgio

 

 

 

 

 

Οι αθλητικοί σύλλογοι του Σχολείου μας, λειτουργούν και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία.  Στίβος, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση,   γυμναστική με μπάλες και λάστιχα και – φυσικά - ποδηλασία. Τα παιδιά  απολαμβάνουν και αθλούνται στο άθλημα της αρεσκείας τους, αλλά ταυτόχρονα βρίσκονται  μέσα σε υγιές, αγνό, φυσικό  περιβάλλον, ταιριαστό προς την παιδική ψυχή. 

Προβολή άρθρων...